eur:
395.07
usd:
370.91
bux:
65143.66
2024. április 19. péntek Emma

Orbán: ősszel jön a harmadik, igazi forduló!

Orbán Viktor szerint az MSZP, illetve a kormány becsapta az országot, és felelőssé tehető a gazdaság helyzetéért. A pártelnök a Fidesz szolnoki kampánynyitó nagygyűlésén Kósa Lajos debreceni polgármesterhez csatlakozva javaslatot tett arra, hogy alakuljon meg egy önkormányzati vezetőkből álló testület, amelynek vétójoga lenne a központi költségvetés és a nemzeti fejlesztési terv elfogadásakor.

Bekötött szemmel szavazott az ország

Orbán Viktor szerint eljött az a pillanat, amikor az emberek azt mondják a Fideszre szavazóknak: "ti döntöttetek jól áprilisban, nektek volt igazatok, mert nyitva volt a szemetek."

A Fidesz elnöke szerint a szocialisták "durva hazugságokkal borították el" az országot.

Megtanultuk, hogy demokráciában is tönkre lehet tenni egy országot, és ha ez bekövetkezik, akkor sem biztos, hogy a polgárok elcsapják azokat, akik ezt megtették - fogalmazott a volt miniszterelnök.

Hozzátette: az országgyűlési választások idején nyílt, szervezett politikai hazugság történt, és ezzel tévedésben tartották a választók többségét.

Ehhez két dolog kellett: gátlástalanság és nagyon sok pénz - mondta Orbán Viktor, aki szerint nem az MSZP "lyukas kétfillérest érő" programja és "kérdéses létű" eszméi, hanem a szocialisták pénze kerekedett felül áprilisban.

Az emberektől megtagadták a valóság megismeréséhez és a szabad döntéshez való jogot, ezért ez a Magyarország már nem ugyanaz, mint ami tavasszal volt - fogalmazott a pártelnök.

Kijelentette: az ország fele áprilisban "bekötött szemmel" szavazott, ezért nem őket terheli a felelősség, hanem azokat, akik félrevezették őket.

A három tét

Az önkormányzati választásokra utalva Orbán Viktor azt mondta: ez lesz "a harmadik, igazi forduló", mert most már minden polgár tudhatja, hogy milyen az ország valós helyzete.

Az őszi voksolásnak Orbán Viktor szerint három tétje van: az ország nem fogadja el a Gyurcsány-csomagot, illetve azt, hogy becsapják, valamint, hogy felelősségre kell vonni azokat, akik ide juttatták Magyarországot.

Erkölcsi szempontból a jobboldal nyerte meg az áprilisi választást; az MSZP győzelméhez nem társult társadalmi és erkölcsi támogatottság - fogalmazott a volt kormányfő, aki szerint az önkormányzati választás komoly lehetőség, hogy az ország letérjen a gyurcsányi útról.

Az MSZP és a kormány a felelős

A konvergencia programot "a leszakadás programjának" nevezte Orbán Viktor, hangsúlyozva, hogy a Fidesz szerint radikális adó- és járulékcsökkentésre van szükség, ami orvosolná a költségvetési hiányt és nem fosztaná meg az embereket a munkahelyüktől.

Az ország gazdasági helyzetéért az MSZP és a kormány "kaméleon-politikája" a felelős - jelentette ki Orbán Viktor.

Hozzátette: "ma nem a demokrácia irányítja a kormányt, hanem a kormány irányítja a demokráciát", és kibújik a felelősség alól.

A volt kormányfő Kósa Lajos debreceni polgármesterhez csatlakozva azt javasolta, hogy jöjjön létre egy önkormányzati vezetőkből álló testület, amelynek vétójoga lenne a központi költségvetés és a nemzeti fejlesztési terv elfogadásakor.

Orbán Viktor szerint a jobboldal egyre erősebb és szervezettebb.

A Fidesz kampánynyitójáról itt olvashat bővebb tudósítást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×