eur:
393.29
usd:
367.53
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Többet kell várniuk a rákos betegeknek

Az idén bevezetett finanszírozási korlátok miatt az elmúlt fél évben tovább nőtt a rákos betegek várakozási ideje a sugárterápiás és kemoterápiás kezelésekre - közölte az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Kásler Miklós szerint a megnövekedett várakozási idő egyelőre a szakmai határokon belül maradt, de egy esetleges további romlás már a betegek ellátásának rovására menne.

Az onkológiára jellemző, hogy a terápia különböző módjait, a sebészi, sugár- és gyógyszeres kezelést megfelelő ritmusban minél hamarabb meg kell kezdeni - hangsúlyozta Kásler Miklós.

A főigazgató emlékeztetett arra, hogy az utóbbi időben több finanszírozási problémával is meg kellett küzdeniük: a külön keretek megszüntetés után felszabaduló pénzkeretek kórházak közti szétosztása például sokszor nem a betegforgalommal arányosan történt.

Problémát okozott az is, hogy az 50 onkológiai ellátást nyújtó kórházból 19 nem csak a daganatos kezelésekre fordította az erre a célra adott pénzt - tette hozzá Kásler Miklós.

A főigazgató felhívta a figyelmet arra, hogy kifogásaikat már többször jelezték az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak és az Egészségügyi Minisztériumnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×