INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Indul a suli

InfoRádió / MTI
Szeptember 1-jén csaknem 98 ezer első osztályos diák kezdi meg általános iskolai tanulmányait- közölte az oktatási és kulturális miniszter.

Hiller István a kormányszóvivői tájékoztatón a tanévkezdés részleteiről szólva azt mondta: a 2006/2007-es tanévben először csökken százezer alá az iskolai tanulmányaikat most elkezdő kisdiákok száma.

A tárca vezetője az általános iskolás korú gyermekekről azt mondta: számuk ebben az évben több mint 845 ezer lesz, de ez a következő években csökken majd.

Hiller István kitért arra is, hogy a pedagógusok létszáma mintegy húszezerrel nőtt 1980 óta.

Az oktatási támogatásokról szólva elmondta: több mint 700 ezer rászoruló diák részesül ingyenes tankönyvellátásban és 300 ezer gyerek kap rendkívüli gyermekvédelmi támogatást.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a kormány szeptember közepén tárgyal a jövő évi, a felsőoktatásban államilag finanszírozott képzésben részt vevők tervezett létszámának ügyében.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője közölte: Hiller Istvánnak a nem létező sikerek propagálása helyett arról kellett volna elmondania véleményét, hogy a Pedagógusok Szakszervezete Alkotmánybírósághoz fordul a módosított közoktatási törvény, vagyis az emelkedő óraszámok miatt.


A címlapról ajánljuk