eur:
394.53
usd:
370.39
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Indul a suli

Szeptember 1-jén csaknem 98 ezer első osztályos diák kezdi meg általános iskolai tanulmányait- közölte az oktatási és kulturális miniszter.

Hiller István a kormányszóvivői tájékoztatón a tanévkezdés részleteiről szólva azt mondta: a 2006/2007-es tanévben először csökken százezer alá az iskolai tanulmányaikat most elkezdő kisdiákok száma.

A tárca vezetője az általános iskolás korú gyermekekről azt mondta: számuk ebben az évben több mint 845 ezer lesz, de ez a következő években csökken majd.

Hiller István kitért arra is, hogy a pedagógusok létszáma mintegy húszezerrel nőtt 1980 óta.

Az oktatási támogatásokról szólva elmondta: több mint 700 ezer rászoruló diák részesül ingyenes tankönyvellátásban és 300 ezer gyerek kap rendkívüli gyermekvédelmi támogatást.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a kormány szeptember közepén tárgyal a jövő évi, a felsőoktatásban államilag finanszírozott képzésben részt vevők tervezett létszámának ügyében.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője közölte: Hiller Istvánnak a nem létező sikerek propagálása helyett arról kellett volna elmondania véleményét, hogy a Pedagógusok Szakszervezete Alkotmánybírósághoz fordul a módosított közoktatási törvény, vagyis az emelkedő óraszámok miatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×