eur:
393.81
usd:
365.57
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Gyurcsány kezdeményezése meghallgatásra talált

A miniszterelnök kezdeményezésére összehívta a házbizottság rendkívüli ülését az Országgyűlés elnöke. Gyurcsány Ferenc levelében azért tett erre javaslatot, hogy az öt parlament párt képviselői minél hamarabb egyeztessenek az államreformmal összefüggő, kétharmados többséget igénylő törvényekről.

Szili Katalinnak írt levelében a kormányfő jelezte: a rendkívüli ülés lehetőséget biztosít arra, hogy a frakciók szükség esetén a szokásos tárgyalási rendtől eltérve ismerhessék és vitathassák meg érdemben a kormány javaslatai.

Gyurcsány Ferenc arról is tájékoztatta Szili Katalint, hogy az új kormány első ülésén megtárgyalja az államreformot és a költségvetési egyensúly megteremtését szolgáló legfontosabb törvényjavaslatokat, majd azokat benyújtja az Országgyűlésnek.

A Fidesz politikusai szombaton közölték, hogy a házbizottság rendkívüli ülését kezdeményezik, miután a miniszterelnök bejelentette azonnali intézkedéscsomagját.

Szijjártó Péter, a legnagyobb ellenzéki párt szóvivője az InfoRádióban azt mondta: a kormányfőnek a parlament előtt kell beszámolnia a gazdaság állapotáról, valamint arról, hogy miért jelentett be a választási ígéretekkel ellentétes intézkedéseket.

Az MDF elnöke szintén azt várja a miniszterelnöktől, hogy az Országgyűlés előtt számoljon be az intézkedésektől. Dávid Ibolya az InfoRádióban azt mondta: pártja nem támogatja a kormányfő által bejelentetteket, azok ugyanis a középosztályt és a vállalkozásokat sújtják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×