eur:
394.22
usd:
368.87
bux:
65664.79
2024. április 23. kedd Béla

Több mint 800 miskolcit fertőzött meg az ivóvíz

Miskolcon már 865-en betegedtek meg a vezetékes ivóvíztől, a fertőzést az eddigi vizsgálatok szerint nem baktérium, hanem vírus okozta. Harmincnyolc embert jelenleg is kórházban ápolnak.

Az ÁNTSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei főorvosa az InfoRádióban elmondta, hogy a vizet mától tízperces forralás után már főzésre is használhatják a lakók.

A szakemberek eddigi feltételezései alapján a Szinva és a Garadna patak áradása miatt kerülhetett szennyeződés a város ivóvízrendszerébe.

Bodnár Judit elmondta: elmondta: főként az egyetemvárosban, Miskolctapolcán, Hejőcsabán és Miskolc belvárosának egy részén  betegedtek meg az emberek.

Káli Sándor, Miskolc polgármestere hangsúlyozta, hogy a város jelentős részén megfelelő az ivóvíz minősége.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Jön a költségvetési hiány miatti uniós felkérdezés, Magyarország ellen is eljárás indulhat

Jön a költségvetési hiány miatti uniós felkérdezés, Magyarország ellen is eljárás indulhat

Az Európai Parlament jóváhagyta az uniós költségvetési szabályok frissítését, amelynek célja, hogy azok világosabbá, beruházásbarátabbá és az egyes országok helyzetéhez jobban igazodóvá váljanak. Az új szabályok középpontjában a kormányok beruházási képességének védelme, a hitelesség biztosítása a hiány- és adósságcsökkentési mechanizmusok révén, nagyobb mozgástér biztosítása, valamint a párbeszéd és a felelősségvállalás javítása áll. A stabilitási és növekedési paktum reformja miatt már idén elindulhat a túlzottdeficit-eljárás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×