INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Orbán bírálta a Magyar Nemzet írását

InfoRádió / MTI
Pokorni Zoltán a Fidesz egyik legmegbízhatóbb vezetője, lejáratása a párt politikai riválisainak célját erősítheti, azzal, hogy ellentétet szít a Fidesz vezetői között - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Magyar Nemzetnek.

"Zoltán a Fidesz egyik legmegbízhatóbb vezetője, emberi, morális tartásával példát mutatott többször is" - közölte Orbán Viktor.

A volt miniszterelnök bírálta a Magyar Nemzetben megjelent egyik írást, amelyik "tartalmában és stílusában elfogadhatatlan módon foglalkozott Pokorni Zoltán ambícióival".

"Politikai riválisaink célja: ellentétet szítani a Fidesz vezetői között. Ez az intrikus írás is ezt a célt erősítheti, amely sajnálatos módon egy jobboldali lapban látott napvilágot" - jelentette ki Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke szerint jelentős kárt okozhat a cikk, hiszen a XII. kerületben az önkormányzati választásokon polgármesterjelöltként indítják Pokorni Zoltánt. Mint mondta, a "rosszindulatú, lejárató szándékú írás, átlátszóan valótlan és képtelen állításai dacára, elbizonytalaníthatja" a párttal rokonszenvező választók egy részét.

A Magyar Nemzet Pokorni Zoltán birodalmat épít címmel, A konzervatív jobboldal nem kerülhet liberális politikus kezébe alcímmel közölte egy nem közismert egyetemi hallgató írását, amelyben többek között az áll: a Fidesz alelnöke számára "láthatóan most jött el az idő ahhoz, hogy Orbán Viktorral szemben a párton belüli lehetséges legerősebb pozíciót kiharcolja magának, célja pedig végső soron a szövetségen belüli teljes hatalomátvétel lehet".

Pokorni Zoltán néhány nappal később, a Népszabadságban megjelent nyilatkozatában a cikkre reagálva annyit mondott, hogy nem a sajtón keresztül akar vitázni a Fidesz belső ügyeiről.

A címlapról ajánljuk