eur:
389.47
usd:
361.56
bux:
68408.52
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Vádemelési javaslat a 20 milliárdos csalás ügyében

Vádemelést javasol a Baumag-ügy 13 gyanúsítottjával szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A BRFK Gazdaságvédelmi Főosztálya az iratokat megküldte a Fővárosi Főügyészségnek, ahol döntenek a vádemelésről.

A rendőrség tájékoztatása szerint az ügynek összesen több mint 10 ezer sértettje van, mintegy kétezer feljelentés érkezett, és csalás mellett más, vagyon elleni, gazdasági bűncselekmények gyanúja is felmerülhet.

A Baumag szövetkezet engedély nélkül folytatott üzletszerűen betétgyűjtést és más pénzügyi szolgáltatási tevékenységet.

A károsultak által befizetett összeg megközelíti a 20 milliárd forintot, amelyhez hozamként további 20 milliárdot követelnek.

Balázs Lászlót, a Baumag vezetőjét 2004 nyarán gyanúsította meg a rendőrség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Fontos sávban a forint

Fontos sávban a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×