eur:
388.99
usd:
363.57
bux:
68271.65
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Draskovics: én is felelős vagyok

Az államreformbizottság titkárságának leendő vezetője szerint két év múlva legalább részben megvalósulhatnak a kormány által megjelölt legfontosabb célok. Draskovics Tibor volt pénzügyminiszter elisnerte, hogy ő felelős a költségvetés jelenlegi helyzete miatt.

Draskovics Tibor a közszolgálati televízió esti hírműsorában azt mondta: az alapkérdéseket 2008-ig törvénybe kellene iktatni ahhoz, hogy sikeres legyen a testület tevékenysége.

A korábbi pénzügyminiszter úgy fogalmazott: az államreform alapvetően a polgároknak nyújtott közszolgáltatások hatékonyabbá tételét jelenti.

Draskovics Tibor a bizottság minisztériumokhoz fűződő viszonyáról annyit mondott: a bizottság a miniszterek partnereként dolgozik, és a döntések előkészítésében vesz részt.

Megterhelték a büdzsét

A politikus elismerte, hogy ő is személyes felelősséget visel a költségvetés jelenlegi állapota miatt.

A költségvetés kialakult helyzetével összefüggésben azt mondta: a jelenlegi hiányt olyan döntések okozták, amelyek a társadalom számára hasznosak voltak, de a büdzsét nagyon megterhelték.

Gyurcsány Ferenc kijelölt miniszterelnök pénteken mutatta be a 11 minisztérium és a kancellária, valamint a most megalakuló kormányzati intézmények vezetőit.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×