eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Saját fizetésükről is döntenek a képviselők

Kedd délben megkezdődött az országgyűlés ülése, amelynek napirendjén a kormányalakításhoz szükséges törvénymódosítások elfogadása és az országgyűlési bizottságok tagjainak, valamint tisztségviselőinek megválasztása szerepel.

A parlament ülésén Gyurcsány Ferenc kijelölt miniszterelnök, Lendvai Ildikó, az MSZP és Kuncze Gábor, az SZDSZ frakcióvezetője benyújtotta a minisztériumok felsorolásáról, az alkotmány módosításáról és a központi államigazgatási szervekről, valamint a kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvényjavaslatot.

Az MDF kivételével a többi négy párt javaslataként kerül a Tisztelt Ház elé a képviselők tiszteletdíjáról, költségtérítéséről és kedvezményeiről szóló törvényt módosító javaslat.

Az Országgyűlés négyötödös többséggel megszavazta a házszabálytól való eltérést, ami lehetővé teszi, hogy a kormányalakításhoz és a képviselők tiszteletdíjának megállapításához szükséges törvénymódosításokról még kedden szavazzon a parlament.

A képviselők döntöttek arról is, hogy az Országgyűlésnek 18 állandó bizottsága lesz, tíz kormánypárti, nyolc pedig ellenzéki elnökkel.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×