eur:
396.76
usd:
359.45
bux:
72075.48
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Részmegállapodás a frakciók között

Megállapodtak az országgyűlési bizottságok, a bizottsági elnökök és alelnökök számáról a parlamenti frakciók; az Országgyűlés alelnökeinek számáról továbbra sincs egyezség.

Eörsi Mátyás szabad demokrata ügyvivő az egyeztetés után azt mondta: a 18 bizottság közül tíznek kormánypárti, nyolcnak ellenzéki elnöke lesz.

Hozzátette: a megállapodás értelmében a korábbi, több mint 40 alelnök helyett a mostani ciklusban 36 alelnöke lesz a parlamenti bizottságoknak.

Eörsi Mátyás az országgyűlési alelnökökkel összefüggésben azt mondta: abban egyetértettek a résztvevők, hogy most is legfeljebb öt alelnöke lehet a törvényhozásnak, de arról vita van, hogy a posztokat hogyan osszák el a frakciók között.

A kormánypárti politikus arról is beszámolt, hogy változik a képviselői költségtérítés rendszere; a politikusok ingyenes utazási lehetősége például megszűnik.

A parlamenti pártok csütörtökön folytatják az egyeztetést a még nyitott kérdésekben.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
Erős napot zártak az amerikai tőzsdék

Erős napot zártak az amerikai tőzsdék

A vártnál gyengébb pénteki munkaerőpiaci adatra megütötték a tőzsdéket, 1-3 százalék közötti esést szenvedtek el a vezető amerikai indexek a múlt hét végén. Ezek után Ázsiában is hasonló volt a helyzet, az új kereskedési hét gyengén indult a térségben, viszont Európában már emelkedést láthattunk, és az USA-ban is megérkezett a felpattanás. A héten hazai és külföldi inflációs jelentésekre, az amerikai elnökjelölti vitára, és többek között az EKB kamatdöntésére lesz érdemes figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×