INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Olaj a tűzre: sztrájkot szagolnak a MOL-nál

InfoRádió / MTI
Hétfőn délelőtt folytatódnak a tárgyalások a MOL Rt. és a szakszervezet között. Az érdekképviselet tárgyalóbizottságának vezetője az InfoRádiónak azt mondta: elképzelhető, hogy sikerül megállapodniuk az olajipari vállalattal. A Mol Rt. szerint is van esély az egyezségre, a cég azonban azt állítja, hogy a szakszervezet munkabeszüntetése veszélyes lehet.
Szakszervezet: nem lesz baj a szolgáltatással

Hajzer Barnabás érdekképviseleti vezető közölte: arról egyelőre nem állapodtak meg, hogy a sztrájk ideje alatt milyen szolgálatásokat nyújtanak a százhalombattai és a tiszaújvárosi telephelyeken.

Hozzátette: úgy látja, hogy a MOL hajlandó a megállapodásra, de részleteket még nem tudott közölni.

Hajzer Barnabás hangsúlyozta, hogy a szakszervezet nem akar mindenáron sztrájkolni, a kialakult helyzetért pedig a munkáltatót tette felelőssé.

Kiemelte: ha lesz is munkabeszüntetés, az a lakosság ellátását nem fogja veszélyeztetni.

Mol: veszélyes lehet a munkabeszüntetés

A MOL Rt szóvivője szerint hétfőre olyan ajánlatot tesznek le a szakszervezet asztalára, ami orvosolhatja az érdekképviselet által felvetett problémákat.

Ferencz I. Szabolcs azonban hozzátette: nem biztos, hogy a szakszervezet által követelt hét százalékos alapbérfejlesztésről is megállapodás születik.

A szóvivő szerint "elképesztő", hogy az olajipari szakszervezet nem hajlandó együttműködni a vezetéssel a sztrájk technikai részleteiről, holott egy fokozottan tűz- és robbanásveszélyes üzemben "nem lehet az egyik pillanatról a másikra beszüntetni a munkát". Márpedig Ferencz I. Szabolcs szerint a szakszervezet éppen erre buzdítja a munkásokat.A címlapról ajánljuk