eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Olaj a tűzre: sztrájkot szagolnak a MOL-nál

Hétfőn délelőtt folytatódnak a tárgyalások a MOL Rt. és a szakszervezet között. Az érdekképviselet tárgyalóbizottságának vezetője az InfoRádiónak azt mondta: elképzelhető, hogy sikerül megállapodniuk az olajipari vállalattal. A Mol Rt. szerint is van esély az egyezségre, a cég azonban azt állítja, hogy a szakszervezet munkabeszüntetése veszélyes lehet.

Szakszervezet: nem lesz baj a szolgáltatással

Hajzer Barnabás érdekképviseleti vezető közölte: arról egyelőre nem állapodtak meg, hogy a sztrájk ideje alatt milyen szolgálatásokat nyújtanak a százhalombattai és a tiszaújvárosi telephelyeken.

Hozzátette: úgy látja, hogy a MOL hajlandó a megállapodásra, de részleteket még nem tudott közölni.

Hajzer Barnabás hangsúlyozta, hogy a szakszervezet nem akar mindenáron sztrájkolni, a kialakult helyzetért pedig a munkáltatót tette felelőssé.

Kiemelte: ha lesz is munkabeszüntetés, az a lakosság ellátását nem fogja veszélyeztetni.

Mol: veszélyes lehet a munkabeszüntetés

A MOL Rt szóvivője szerint hétfőre olyan ajánlatot tesznek le a szakszervezet asztalára, ami orvosolhatja az érdekképviselet által felvetett problémákat.

Ferencz I. Szabolcs azonban hozzátette: nem biztos, hogy a szakszervezet által követelt hét százalékos alapbérfejlesztésről is megállapodás születik.

A szóvivő szerint "elképesztő", hogy az olajipari szakszervezet nem hajlandó együttműködni a vezetéssel a sztrájk technikai részleteiről, holott egy fokozottan tűz- és robbanásveszélyes üzemben "nem lehet az egyik pillanatról a másikra beszüntetni a munkát". Márpedig Ferencz I. Szabolcs szerint a szakszervezet éppen erre buzdítja a munkásokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×