eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Újabb horvát szigeteken indulnak a buldózerek

A horvátországi Brac és Rab szigetén is lebontják a tengertől számított hetven méteres sávon belül emelt épületeket - közölte a zágrábi magyar nagykövet.

Mohai László közölte: a 2004-es törvény éppúgy érvényes Brac- és Rab-szigetre, mint Vir szigetére, ahol már bontják az engedéllyel nem rendelkező tulajdonosok ingatlanait.

A nagykövetnek nincs tudomása arról, hogy az említett két szigeten is lennének magyar tulajdonú ingatlanok.

A Vir szigetén tartózkodó Dunai Péter konzul, a magyar nagykövetség harmadtitkára elmondta: a horvát hatóságok eddig két magyar tulajdonban lévő ház bontását fejezték be, és előkészítették további kettőnek az elbontását.

A horvát környezetvédelmi, tervezési és építésügyi minisztérium közben azt közölte, hogy csütörtökön a vir-szigeti Smratina-öbölben és Slatina-öbölben folytatódott az engedély nélkül emelt ingatlanok lebontása.

A tárca közleménye szerint a nap folyamán hat ingatlan elbontását készítették elő, ezek közül három magyar befektetők tulajdonában van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×