eur:
395.91
usd:
358.41
bux:
71994.59
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Teljesen összeroppant az őcsényi tragédiát okozó repülő irányítója

A Havária Press információja szerint őrizetbe vették azt a német férfit, aki a szombati őcsényi bemutatón két néző halálát okozó repülőmodellt irányította.

A férfit halált okozó gondatlanságból, foglalkoztatás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanújával vette őrizetbe a rendőrség.

A német repülőmodell-pilótát versenytársai egyértelműen a világ egyik legtapasztaltabb, legjobb versenyzőjének tartják: a férfi hivatásszerűen űzi a legnevesebb modellgyártók termékeinek berepülését.

A tragédiát okozó gép egy amerikai műrepülőgép méretarányos, teljesen új fejlesztésű, igen biztonságosnak tartott modellje volt, melyet a német pilóta hat hete reptetett először, szintén Õcsényben.

Az esemény szervezői elmondták, hogy a legszigorúbb biztonsági körülmények között zajlik egy ilyen bemutató: amíg valaki repteti gépét, addig másik versenyző be sem kapcsolhatja azonos frekvencián működő adó-vevőjét, de - feltehetően - külső forrásból származó zavart észleltek már a bemutató előtti napon is: akkor szintén irányíthatatlanná vált egy modell és lezuhant.

Szemtanúk elmondása szerint a tragédiát okozó modellrepülő a kordonon kívül, a nézők feje felett repült becsapódását megelőzően. Sokan úgy vélték, hogy ez a mutatvány része a programnak, azonban a gép akkor már irányíthatatlan volt.

A kihallgatott pilóta a Havária Press értesülése szerint elmondta, hogy az utolsó manőverre készült, mikor érezte, hogy nincs már irányítása alatt a gép, ami akkor ötven méternyire volt a kordon mögött álló nézőktől.

A német pilóta a tragédia súlya alatt teljesen összeroppant: kijelentette, hogy soha többet nem vesz kezébe repülőmodell-távirányítót - írta a hírügynökség.

Címlapról ajánljuk
Szabó László párizsi értékelése: ez a magyar parasport aranycsapata!

Szabó László párizsi értékelése: ez a magyar parasport aranycsapata!

A feladat, hogy a mindennapokban is nőjön a fogyatékkal élők iránti elfogadás, mindenkié, a médiáé is: "ne mástól várjuk el, hogy majd ő elvégezze azt a munkát, amit a fogyatékosok érdekében lehet végezni, hanem nézzük meg, hogy mi mit tehetünk értük" – fogalmazott az InfoRádióban a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Riasztást kapott Európa: itt a nyári pokol vége, de máris új veszély leselkedik ránk

Riasztást kapott Európa: itt a nyári pokol vége, de máris új veszély leselkedik ránk

Az időjárás-előrejelzések szerint a héten véget érhet Magyarországon is a szinte egész nyáron jelentős kánikula, azonban az extrém időjárás a hőhullámok végével sem szűnik meg Európában. A Severe Weather Europe friss elemzése szerint a hőséget okozó hőkupola-effektus megszűnésével dinamikusabban változó, extrém időjárás köszönthet be az Alpok régiójában és Közép-Európában, heves esőzéssel és áradásokkal.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×