eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Szinte az összes árvízi kitelepített hazatérhetett

A Tisza és mellékfolyói környékéről szinte mindenki visszatérhetett lakóhelyére, akit az árvíz miatt korábban kitelepítettek - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Dobson Tibor közölte: már csak hárman tartózkodnak ideiglenes helyen, őket a Maros áradáskor, házuk lakhatatlanná válása miatt kellett kitelepíteni.

A szóvivő hozzátette: az ideiglenes tartózkodási helyen lévők közül 251 embert a dunai árhullám miatt telepítettek ki, itt a fő problémát az ingatlanok helyreállítása jelenti.

További 242 embert a belvíz miatt telepítettek ki, főként Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyéből. Õk zömében vályogházakban laktak, ezeket a belvíz levonulása után újjá kell építeni.

Nagyrétre is visszatértek

Visszaköltözött Csongrád Nagyrétre az a 43 ember, akiket a Körös jobb parti töltésének megrepedése miatt kellett kitelepíteni több mint két héttel ezelőtt - közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Tánczos Ildikó hozzátette: a legnagyobb feladatot a több mint tízezer állat visszatelepítése jelenti a tanyás térségbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×