eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Két hónap után véget érhet az árvízszezon

Nem számítanak újabb árhullámra a szakemberek a Duna, és a Tisza vízgyűjtőjén, ugyanakkor az Országos Műszaki Irányító Törzs szóvivője elmondta: a megerősített figyelőszolgálat, valamint az ideiglenes védművek bontása miatt még mindig több mint 7 ezren dolgoznak a gátakon.

Reich Gyula hozzátette: alig csökkent a belvízzel elöntött terület nagysága, jelenleg 94 ezer hektár áll víz alatt.

A szóvivő szólt arról is, hogy a Tisza a teljes magyarországi szakaszon apad.

A folyók fővédvonalain változatlanul 1153 km hosszon van védelmi készültség. A Tisza Szolnok és a déli országhatár közötti szakaszán, továbbá a Zagyva és a Maros torkolati részén, valamint a Hármas-Körös teljes hosszán 710 km-en van rendkívüli készültség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×