eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Orbán: nehéz idők várnak Magyarországra

Szembe kell nézni az ország valóságos helyzetével, azzal, hogy Magyarországra nehéz idők várnak - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke Kecskeméten.

A Fidesz vezetője szerint ki fog derülni, hogy a kormány a Bokros-csomagot háromszor meghaladó megszorításra készül.

Orbán Viktor kijelentette: a kormányzó erők számára világossá kell tenni, hogy az ellenzéket nem lehet megtéveszteni, a Fidesz nem árulja el a választóit.

A pártelnök hangsúlyozta: a Fidesz és parlamenti szövetségesei nem fognak abban közreműködni, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a megelőző négy év rossz kormányzásának az árát.

A Fidesz első embere a magyar gazdaság jelenlegi állapotára utalva úgy fogalmazott: nem a gazdaság dübörög, hanem a hitelezők dörömbölnek az ajtón.

Választási gyűlésre indult

Orbán Viktor Kecskemétet a hűség városának nevezte, ahol az árulókat nem szeretik.

A politikus ezzel Szécsi Gáborra utalt, aki hat éven keresztül a Fidesz támogatásával vezette a várost, de idén az SZDSZ és az MSZP közös jelöltjeként indult az országgyűlési választáson.

Orbán Viktor nagygyűlése eredetileg választási gyűlés lett volna, mert az első fokú választási bizottság helyt adott az MSZP kifogásainak, és a választás második fordulójának megismétléséről határozott.

A döntés értelmében Kecskeméten vasárnap kellett volna megismételni a második fordulót.

A megyei bíróság azonban pénteki végzésében a határozatot megváltoztatta és a kifogást elutasította.

A korábban meg nem számolt szavazatok összesítése után véglegessé vált, hogy Kecskemét 2. választókerületében a Fidesz jelöltje, Horváth Zsolt szerzett parlamenti mandátumot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×