INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Parragh: Széles a magánvéleményét mondta a gazdasági kiáltványról

Infostart / InfoRádió
A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke a magánvéleményét fejtette ki, amikor azt mondta, hogy a szövetség nem csatlakozik a Megállapodás a jövőnkért című kiáltványhoz - közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Parragh László azt mondta, hogy Széles Gábor nem kért testületi álláspontot, holott az MGYOSZ elnökségének több olyan tagja is van, aki aláírta a kiáltványt.

Elmondható, hogy a gazdasági élet szereplőinek 80 százaléka egyetért a nyilatkozattal - tette hozzá.

Varga Istvánt, a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a kiáltvány megfogalmazói várják a további csatlakozókat.

Nem akarták a választási eredményt befolyásolni

Parragh László azt mondta: azért a választások második fordulója után hozták nyilvánosságra a dokumentumot, mert nem akarták befolyásolni a voksolás eredményét.

Úgy gondoltuk, hogy a választások után eljöhet az a történelmi pillanat, amikor az új kormány legitimitása kellően erős az érdemi reformok elindításához - közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Varga István közölte: a fő kérdés az, hogy kialakul-e az együttműködés a gazdaság, a pártok és a kormány között.

A megoldási javaslatokat már sokszor felvetettük. Úgy gondoltuk, hogy most egységfronttal tudjuk demonstrálni: elérkezett az idő a cselekvésre, a közös program végrehajtására.

A címlapról ajánljuk