eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Õsszel alakulhat meg az önálló KDNP-frakció

A Kereszténydemokrata Néppárt önálló frakciója az őszi önkormányzati választás után alakulna meg - mondta a szervezet elnöke.

Semjén Zsolt hozzátette, minderre a "szövetségi hűség jegyében" kerülne sor.

Az önkormányzati választásokon ismét közösen indul a Fidesz és a KDNP, ezt követően kerülhet sor az önálló frakció megalakítására. Jelen pillanatban erről folynak a beszélgetések - közölte a politikus.
A KDNP elnöke elmondta: a végső döntést a megfelelő fórumok, illetve az országgyűlési képviselők hozzák meg, várhatóan még májusban.

A politikus elmondta: megállapodott Orbán Viktor arról, hogy jogos a KDNP igénye az önálló frakcióra.

Ugyanakkor jogos a szövetség szempontjainak figyelembe vétele is, azaz fontos, hogy az önálló frakció létrehozásához a megfelelő időpontot megtalálják - tette hozzá.

Semjén Zsolt közölte: a végső szót a Fidesz és a KDNP illetékes testületei, illetve az országgyűlési képviselők mondják ki.

Lukács Tamás, a KDNP szóvivője korábban azt mondta: a kereszténydemokraták elvileg a harmadik legnagyobb frakciót alakíthatnák a parlamentben, 22 taggal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×