INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Visszalépések ideje: vezet az SZDSZ

InfoRádió / MTI
Összesen 79 pártszínekben induló jelölt lépett vissza a választások második fordulójában a megmérettetéstől csütörtök délutánig. Vezet az SZDSZ 55 jelölttel, a pártvezetés felszólítása ellenére 19 MDF-induló sem méreti meg magát a második fordulóban.

A Szabad Demokraták Szövetsége és a Magyar Szocialista Párt közötti megállapodás szerint az SZDSZ 55, az MSZP pedig három helyen lépteti vissza jelöltjeit egymás javára. A pártközi megállapodáson kívül két szocialista jelölt a helyi független induló javára lépett vissza.

Az MDF elnöksége két alkalommal is azt ajánlotta képviselőjelöltjeinek, hogy a második fordulóban is vállalják a megmérettetést, ennek ellenére eddig 19 MDF-es jelölt jelentette be visszalépést a második fordulótól.

Baranya megyében kettő, Békésben kettő, Csongrádban egy, Győr-Moson-Sopron megyében egy, Hajdú-Biharban három, Jász-Nagykun-Szolnok megyében egy, Komárom-Esztergomban egy, Nógrád megyében kettő, Pest megyében egy, Somogyban kettő, Tolnában egy, Vas megyében kettő állva maradt MDF-es jelölt állt el a megmérettetéstől.

A címlapról ajánljuk