eur:
392.49
usd:
365.97
bux:
66865.77
2024. április 25. csütörtök Márk

Kuncze nem ért egyet Kókával, de nem határolódik el tőle

Az SZDSZ elnöke nem ért egyet Kóka János gazdasági miniszter, szabad demokrata képviselőjelölt azon nyilatkozatával, hogy Orbán Viktornak, a Fidesz vezetőjének el kell tűnnie a közéletből. Kuncze Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a választóknak és a pártoknak kell eldönteniük, hogy ki milyen pozícióba kerül.

A liberális pártelnök azt mondta: nem ért egyet a Kóka János által megfogalmazottakkal, de ő is úgy vélekedik, hogy az ország, a nemzet, a társadalom, a családok és baráti társaságok "kettéosztásának" egyik fő felelőse Orbán Viktor.

A politikai közéletből senkinek nem kell eltűnnie. Erről szól az a több mint kétmillió szavazat, amelyet a Fidesz kapott a választások első fordulójában - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy elhatárolódik-e a Kóka János által elmondottaktól, Kuncze Gábor azt mondta: nem, de a megfogalmazottakkal nem ért egyet, "a nyilatkozat nem helyes".

Azzal összefüggésben, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök több alkalommal is azt mondta: szocialista miniszternek kellene vezetnie az oktatási tárcát, a liberális politikus leszögezte: ahhoz, hogy posztokról tárgyaljanak, előbb meg kell nyerni a választásokat.

A kritika úgy szólt, hogy nyugalmat szeretnének az oktatásban. Magyar Bálint oktatási miniszterként reformokat tudott végrehajtani; a jövőben pedig számos ilyen miniszterre lesz szükség - tette hozzá Kuncze Gábor.

Õket is meg fogják támadni, mert az emberek jobban szeretik az állandóságot, de be kell látni, hogy szükség van a változásokra - mondta a szabad demokraták elnöke.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×