eur:
392.38
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Van-e értelme a kampánycsendnek?

Az adatvédelmi biztos szerint át kellene gondolni, hogy érdemes-e a jelenlegi formában fenntartani a kampánycsend intézményét. Péterfalvi Attila az Országos Választási Bizottság ülésén, a kampánycsend-sértésekkel összefüggésben beszélt erről.

Az adatvédelmi ombudsman azt mondta: ha a jogalkotó úgy dönt, hogy a mostani formában tartja fenn a kampánycsendet, akkor a különböző hatóságok számára biztosítani kellene a bizonyításhoz szükséges eszközöket.

Péterfalvi Attila szerint az állampolgárok között sms-ben vagy e-mailben terjesztett üzenetek területén joghézag van; az állampolgárok nem jutnak olyan adatokhoz, amelyekkel kifogásukat bizonyíthatnák, és a törvény szerint a választási bizottságnak sincs felhatalmazása személyes adatok kezelésére.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×