INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Több tízmillió forintos bírság a romlott baromfi miatt

Infostart / InfoRádió
Eljárást indított a rendőrség az ellen a férfi ellen, aki több tonna lejárt minőségű baromfiterméket hozott az országba. Az aszódi lakosú férfi egyéves szabadságvesztéssel büntethető. Az állategészségügyi hatóság a cégre több tízmillió forintos bírságot szab ki.

Állampolgári bejelentés alapján 73 tonna romlott baromfiterméket foglaltak le a hatóságok Csepelen. Az eddigi adatok szerint a csirke- és pulykahúsból nem került forgalomba, de a budapesti főállatorvos fokozott ellenőrzést rendelt el minden forgalmazónál.

Eddig nem találtak sem a boltokban, sem pedig a piacokon a romlott húsból – mondta az InfoRádió érdeklődésére Hajós Ádám budapesti főállatorvos. Ekkora mennyiségű romlott húst eddig még nem foglaltak le a magyar hatóságok.

„Időben érkeztünk, mert a cég már próbacsomagolásokat végzett. Megtaláltuk az általuk csomagolt húsrészeket, például csirkeszárnyat, de ezeket sem küldték még ki a forgalomba”- fogalmazott Hajós Ádám.

A korábban dísznövények tárolására és bemutatására szolgáló telepre kamionnal érkeztek az áruk főleg Csehországból és Szlovákiából, de Lengyelországból is szállítottak a romlott áruból. A hatóságok már tudják, hogy ki az üzem tulajdonosa, a férfi több tízmillió forintos bírságra számíthat.

Közben a rendőrség rossz minőségű termék forgalomba hozatalának előkészületével gyanúsította meg az aszódi lakosú férfit, aki szabadlábon védekezhet.

Szakemberek szerint ha a romlott hús kereskedelmi forgalomba került volna, akkor akár 150 ezer ember is fogyaszthatott volna belőle. Jelenleg a solti és a hódmezővásárhelyi üzem is kizárólag a Csepelen lefoglalt szerves hulladék megsemmisítésével foglalkozik.

Kapcsolódó hang

Interjú Hajós Ádám budapesti fõállatorvossal
 


Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk