INFORÁDIÓ
2021. június 22. kedd
Paulina

Pokorni Magyar Bálintot teszi felelőssé a tandíjakért

Infostart

A Fidesz arra kéri az oktatási tárcát, hogy a felvételi tájékoztatóban ne jelenjenek meg törvénytelen tandíjak. Pokorni Zoltán alelnök úgy véli, Magyar Bálintnak lépnie kellene a jogtalan beszedések ügyében. A minisztérium szerint az új felsooktatási törvény rendezi a kérdést.

Állami finanszírozású hallgatóktól nem szedhető semmilyen tandíj - jelentette ki a Fidesz oktatási kabinetvezetője. Pokorni Zoltán annak kapcsán mondta ezt, hogy az elmúlt hónapokban a Szegedi Tudományegyetem Budapest Média Intézetében, a Budapesti Gazdasági Főiskolán és a székesfehérvári Kodolányi János Főiskolán is felmerült, hogy az iskola törvénytelenül kér pénzt különböző címeken a tandíjmentes hallgatóktól.

A politikus úgy vélte, Magyar Bálint felelőssége, hogy a december 15-én megjelenő felvételi tájékoztatóban ne jelenjenek meg törvénytelenül szedhető tandíjak.

Pokorni Zoltán elismerte, feltehetőleg az előző kormány idején is voltak ilyen jellegű visszaélések. A volt oktatási miniszter ezért bocsánatot kért.

Az InfoRádió kereste az Oktatási Minisztériumot is, de senki nem akart nyilatkozni.

A tárca közleményében azt írja, a díjszedés feltételeit a felsőoktatási intézmények szabályzatai rögzítik részletesebben.

A minisztérium szerint a 2006. január elsejétől hatályba lépő új felsőoktatási törvény pedig pontosan szabályozza a kérdést.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018