eur:
392.13
usd:
366.54
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Pokorni Magyar Bálintot teszi felelőssé a tandíjakért

A Fidesz arra kéri az oktatási tárcát, hogy a felvételi tájékoztatóban ne jelenjenek meg törvénytelen tandíjak. Pokorni Zoltán alelnök úgy véli, Magyar Bálintnak lépnie kellene a jogtalan beszedések ügyében. A minisztérium szerint az új felsooktatási törvény rendezi a kérdést.

Állami finanszírozású hallgatóktól nem szedhető semmilyen tandíj - jelentette ki a Fidesz oktatási kabinetvezetője. Pokorni Zoltán annak kapcsán mondta ezt, hogy az elmúlt hónapokban a Szegedi Tudományegyetem Budapest Média Intézetében, a Budapesti Gazdasági Főiskolán és a székesfehérvári Kodolányi János Főiskolán is felmerült, hogy az iskola törvénytelenül kér pénzt különböző címeken a tandíjmentes hallgatóktól.

A politikus úgy vélte, Magyar Bálint felelőssége, hogy a december 15-én megjelenő felvételi tájékoztatóban ne jelenjenek meg törvénytelenül szedhető tandíjak.

Pokorni Zoltán elismerte, feltehetőleg az előző kormány idején is voltak ilyen jellegű visszaélések. A volt oktatási miniszter ezért bocsánatot kért.

Az InfoRádió kereste az Oktatási Minisztériumot is, de senki nem akart nyilatkozni.

A tárca közleményében azt írja, a díjszedés feltételeit a felsőoktatási intézmények szabályzatai rögzítik részletesebben.

A minisztérium szerint a 2006. január elsejétől hatályba lépő új felsőoktatási törvény pedig pontosan szabályozza a kérdést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×