eur:
392.95
usd:
365.77
bux:
66585.98
2024. április 26. péntek Ervin

A forint leértékelése nehéz helyzetbe hozza a devizaadósokat

A Polgári Kormányzás 2006 munkacsoport vezetője szerint a forint árfolyamának változása évi százezer forint többletkiadást jelenthet azoknak a családoknak, amelyek devizában vettek fel hiteleket. Az MSZP a bejelentést rémisztgetésnek nevezte.

Navracsics Tibor a Fidesz elnökének álláspontját megismételve emlékeztetett arra: közvetlen kockázatot jelenthet az érintett családoknak, hogy visszaminősítette Magyarország besorolását a legnagyobb európai hitelminősítő intézet.

Hozzátette: a Fitch Ratings döntése nem előzmények nélküli, az intézet már 2003 júliusában jelezte, hogy ha nem változik a kormány gazdaságpolitikája, akkor változtat az eddigi besoroláson.

Az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese szerint a Navracsics Tibor által elmondottak minden konkrét alapot nélkülöznek.

A Fidesznek semmi nem drága a hatalom megszerzéséért, "az sem drága, ha ilyen nagyságrendű kárt okoz Magyarországnak, a magyar pénzpiacnak" - mondta Kovács Tibor.

A miniszterelnök az InfoRádióban tegnap úgy fogalmazott: nem állítják le az autópálya-építési programot és nem csökkentik a szociális juttatásokat sem.

Gyurcsány Ferenc hozzátette: Magyarország bátorítást kapott ahhoz, hogy a már megkezdett változtatások mellett átfogóbb reformokat is végrehajtson az államigazgatás, az egészségügy és az oktatás területén.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×