Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kimutatták a pedofília eredetét

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A pedofília az agyban lévő hibás kapcsolatok eredménye - állapították meg kanadai kutatók, speciális képalkotó diagnosztikai berendezések felvételeire hivatkozva.

A kutatók ezt egy speciális MRI-készülék (mágneses rezonanciás képalkotás) eredményeivel támasztották alá. Vizsgálataik során pedofília és más, nem szexuális bűncselekmények miatt elítélt

bűnözők eredményeit hasonlították össze.

A Torontói Egyetem tudósainak pszichiátriai kutatásait megelőzték a Yale Egyetem eredményei, amely szintén a pedofilok agyának különbözőségeit mutatták ki.

Megállapították, hogy a gyermekekhez szexuálisan vonzódó emberek agya alacsonyabb aktivitást mutat másokénál, ha felnőttekről szóló, szexuális témájú tartalmakat közölnek velük, vagy mutatnak nekik.

A kutatók korábban ezt egy esetleges gyermekkori traumának tudták be. Ugyanakkor azt is kimutatták, hogy a pedofilok IQ-ja általában alacsonyabb. Az agyműködés különbözőségére utal az is, hogy közöttük háromszor annyi balkezes van, mint a többi ember között.

A legújabb vizsgálatok azonban kimutatták, hogy az agyuk fehérállománya és más fontos egységei között alapvető kapcsolatok hiányoznak vagy működnek rendellenesen. Olyan egységek ezek, amelyek szerepet játszanak a szexualitásban.

Mindez azt eredményezi, hogy nem tudnak különbséget tenni az alkalmas és a nem alkalmas szexuális "tárgyak" között.

A kutatás készítői azonban rámutatnak arra is: azt semmiképpen sem akarják állítani ezzel, hogy a pedofília ne lenne bűncselekmény. Különbség van ugyanis a szexuális érdeklődés és a szexuális cselekvés között.