eur:
392.37
usd:
365.6
bux:
66784.41
2024. április 26. péntek Ervin
Buffon meggondolta magát

Buffon meggondolta magát

Gianluigi Buffon mégsem vonult vissza a válogatottságtól, pedig a 39 éves labdarúgó két héttel ezelőtt könnyek között jelentette be, hogy többet nem lép pályára a Squadra Azzurrában.

"Szünetet tartok, mert benne vagyok a korban" - mondta a válogatottságról a Juventus hálóőre azon a hétfői díjátadó ünnepségen, amelyen átvette az előző bajnoki szezon legjobb kapusának járó díjat. Hozzátette: mindig a válogatott, valamint a Juventus "katonája" lesz, és nem képes "dezertálni".

"Ha hatvanéves leszek, és hiányzik a kapus a válogatottból, akkor is elfogadom a meghívást,

mert számomra megtiszteltetés az országomat képviselni" - tette hozzá Buffon. Szerinte a jövő évi világbajnokság előtti felkészülési időszak mérkőzésein is lehetőséget kaphat.

Az olasz válogatottnak viszont nem kell felkészülnie az oroszországi tornára, az együttes ugyanis hatvan év után nem jutott ki a vb-re, mert a selejtező utolsó, novemberi állomásán elbukta a Svédország elleni párharcot.

A 175-szörös válogatott Buffon tagja volt a 2006-ban vb-aranyérmes olasz együttesnek, és nagyon közel volt a hatodik vb-részvételéhez, ami a futballtörténelemben még egyetlen játékosnak sem sikerült.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×