eur:
392.36
usd:
365.63
bux:
66757.39
2024. április 26. péntek Ervin
Tiszeker Ágnes is megszólalt a magyar hokis doppingügyében

Tiszeker Ágnes is megszólalt a magyar hokis doppingügyében

Egyelőre sem a játékost, sem a tiltott szert nem nevezheti meg Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője a pozitív mintát adó magyar jégkorongos ügyében. Az InfoRádiónak úgy nyilatkozott, előbb a sportolót hallgatják meg, után állnak a nyilvánosság elé.

A Magyar Antidopping Csoport hivatalosan értesítette a Magyar Jégkorong Szövetséget, hogy az egyik válogatott játékos szervezetében tiltott szert találtak - adta hírül egy közleményben még szerdán a szövetség. 

Az MJSZ értesítette a játékos egyesületét és a megfelelő szervezeteket arról, hogy a vizsgálat ideje alatt mostantól felfüggeszti a versenyjogát, de az nem derült ki, melyik sportolóról van szó.

Több helyen megjelent azonban, hogy összefüggés lehet a játékjog felfüggesztése, illetve az osztrák ligában szereplő Fehérvár AV19 által szintén szerdán, a Dornbirn elleni ligameccs előtt kiadott közlemény között, amely így szólt: "A mai napon Sofron István nem áll Benoit Laporte vezetőedző rendelkezésére, mert a játékos oldalán a mérkőzésen történő részvételhez szükséges alapvető feltételek maradéktalanul nem teljesültek."

Az InfoRádió megkereste Tiszeker Ágnest, az ügyben eljáró Magyar Antidopping Csoport vezetőjét, aki csak a pozitív doppingeredmény tényét tudta megerősíteni.

"Egyelőre annyit tudhatunk, hogy pozitív eredmény érkezett vissza a WADA által akkreditált laboratóriumból, és jégkorong sportágban.

Sem a sportolót, sem a tiltott szert nem nevezhetem meg.

Várjuk, hogy a meghallgatás megtörténjen, és a sportoló nyilatkozzon arról, hogy a tiltott szer hogyan jutott a szervezetébe" - mondta Tiszeker Ágnes, hozzátéve, hogy a sportoló kérheti a B-minta vizsgálatát is.

A várható büntetés mértékéről úgy nyilatkozott, a büntetési tétel nagyban függ a szertől, de sok múlik a sportoló védekezésén is, azon, hogy mennyire együttműködő, meg tudja-e mondani, hogyan jutott a szervezetébe, összefügg-e a teljesítményével a szer alkalmazása, azaz tényleges teljesítményfokozásról van szó, vagy más okból szedte.

"Az ügy jelen szakaszában nem adunk ki több információt, hogy ne befolyásoljuk a jogi eljárást" - mondta a Magyar Antidopping Csoport vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Béremelés: hatalmas a szakadék a dolgozók és a cégek között

Béremelés: hatalmas a szakadék a dolgozók és a cégek között

A munkahelyválasztási preferenciák szempontjából a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges szempont a Randstad friss Employer Brand kutatása szerint. Emellett rendkívül fontosnak tartják a kellemes munkahelyi légkört is, azt, hogy hogyan élik meg a mindennapokat a munkahelyi környezetben, milyen a viszonyunk a kollégáikkal, vezetőjükkel. Hangsúlyos szempont továbbá a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol az állás hosszú távra szól, nem kell tartani a leépítéstől, és ahol lehetőség van a munka-magánélet egyensúlyának megvalósítására – utóbbi fontossága nőtt a felmérés két évvel ezelőtti eredményéhez képest.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×