Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Drámai körülmények között búcsúzott a Fradi a BL-álmoktól

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Ferencváros büntetőpárbaj után kikapott a házigazda német Leipzigtől a női kézilabda Bajnokok Ligája 16-os főtáblájáért kiírt selejtező vasárnapi döntőjében, így kiesett a BL-ből. A magyar bajnoki ezüstérmes a KEK harmadik fordulójában folytathatja nemzetközi szereplését.

Jól kezdte a mérkőzést az FTC, mely sokáig uralta az első félidőt, többször vezetett négy góllal is, ám az utolsó tíz percben a német csapat volt pontosabb, így a szünetre csak egy gól maradt a Ferencváros előnyéből.

A fordulás után szintén a magyar együttes kezdett jobban, újra elhúzott négy góllal, a hajrá felé közeledve azonban ismét sok hiba csúszott a játékába, és végül annak is örülnie kellett, hogy hosszabbításra tudta menteni az összecsapást.

A kétszer ötperces ráadást egyértelműen a Ferencváros uralta, és tulajdonképpen már szinte megnyerte a mérkőzést, amikor 50 másodperccel a vége előtt a magyar csapat kapusának kidobására senki sem figyelt, az ellenfélhez került labdából pedig gólt kapott az FTC. Ezt követően egy elkapkodott zöld-fehér támadás után visszakerült a németekhez a labda, és egy szabaddobás után a dudaszó pillanatában egyenlített a Lipcse.

A büntetőpárbajban a németek nem hibáztak, míg az FTC-nél egy hetes kimaradt, ami a Leipzig BL-főtáblára jutását jelentette. A Nemzeti Sport omline kiadása szerint elképzelhető, hogy a Ferencváros óvhat a hosszabbítás végén kapott gól miatt.

FTC-Rail Cargo Hungaria - HC Leipzig (német) 38-39 (15-14, 28-28, 32-30, 34-34) - büntetők után

A 3. helyért:
Dalfsen (holland)-BNTU Minszk (fehérorosz) 30-27 (14-15)
Szombaton játszották:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Dalfsen 33-25 (20-14)
HC Leipzig-BNTU Minszk 22-18 (15-5)