eur:
393.3
usd:
367.44
bux:
67062.43
2024. április 26. péntek Ervin

BL: a Borussia Dortmund jutott a döntőbe

Bár az utolsó percek nagyon izgalmasan alakultak, s az utolsó tíz percben szerzett két góllal a Real Madrid 2-0-ra legyőzte a Borussia Dortmundot, a német csapat jutott a Bajnokok Ligája fináléjába.

Az összeállítások. Real Madrid: Diego Lopez, Essien, Varane, Sergio Ramos, Fabio Coentrao, Modric, Alonso, Di Maria, Özil, Ronaldo, Higuain. Cserék: Casillas, Pepe, Khedira, Kaká, Benzema, Albiol, Morata.

Dortmund: Weidenfeller, Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer, Gündogan, Bender, Blaszczykowski, Götze, Reus, Lewandowski. Cserék: Langerak, Kehl, Leitner, Sahin, Grosskreutz, Schieber, Felipe Santana.

Már a harmadik percben helyzetbe került a nagy elánnal kezdő Real Madrid: Gonzalo Higuaín csak Weidenfeller kapussal állt szemben, de nem tudta elrúgni a labdát a kapus lába mellett. A 8. percben már a 4. szögletnél tartott a spanyol együttes.Pergő volt a meccs, három percen belül Lewandowski, Ronaldo, majd Özil hagyott ki biztos helyzetet. A két madridos volt az igazán nagy. Pazarlás...

A Dortmund közben cserélni kényszerült, Mario Götzét Kevin Grosskreutz váltotta. A második negyedórában kiegyenlítettebbé vált a játék, törvényszerű, hogy nem bírta ugyanabban a tempóban folytatni a Madrid a játékot. Az első negyedóra négy helyzetével szemben ebben a szakaszban egyetlen ziccer sem akadt.

Ahogyan az idegeskedésből lehiggadt a dortmundi együttes, úgy vált egyre nehezebbé a Madrid helyzete. Rohantak a fehérek, küzdöttek, de nem tudták megszerezni a vezetést. Cristiano Ronaldo sem emelkedett ki ezúttal a társai közül.

Az első félidő végének játéka folytatódott a második félidőben. Annyi különbséggel, hogy Lewandowski kétszer is helyzetbe került, előbb nem találta el a kaput, majd szétlőtte a lécet.

José Mourinho kockáztatott: Coentrao helyett Kakát küldte be. Az Higuain, Benzema csere várható volt.

A 60. percben Diego Lopez a BL-idény egyik legnagyobb védését mutatta be Gündogan hatméteres lövése után.

Sami Khedira is beállt, de vélhető, hogy nem ő lesz az este legboldogabb németje. Noha van még esély, csak nem sok. Cristiano Ronaldo labdája kerülte el a kaput. Két perccel később Kaká pörgette mellé a labdát. 
A 75. percben Lewandowski 11 méteres lövésébe Essien belevetődött, ez mentette meg a Realt a góltól. 
A 83. percben Karim Benzema négy méterről a léc alá vágta a labdát, 1-0-ra vezet a Real Madrid. De hol van ez a 3-0-tól...
Már csak egy gólra... Mert a 89. percben Sergio Ramos közelről a léc alá lőtte a labdát. Minden ember talpon a stadionban. 
Bár az utolsó percek nagyon izgalmasak voltak, a Madridnak már újabb helyzete nem adódott. 96 percnyi játék után a Madrid 2-0-ra nyert, de egymást követő harmadik évben kiesett az elődöntőben. 
Real Madrid-Borussia Dortmund 2-0

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×