Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hegyi Iván: Megint kudarcos évet zár a válogatott

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Újabb kudarcos évet zár a magyar labdarúgó-válogatott - mondta az InfoRádiónak Hegyi Iván szakíró a Belgium elleni 3-0-ás vereség után. A Népszabadság főmunkatársa arról is beszélt, hogy az A válogatott ezzel együtt is gólokkal verné a sokat dicsért U21-es együttest.

Megint kudarcos évet zárt a magyar labdarúgó-válogatott, az idei hasonló volt az előző évek teljesítményéhez - mondta az InfoRádiónak Hegyi Iván. A szakíró emlékeztetett, a nemzeti csapat 2009-ben kilenc meccséből hármat nyert meg, és hat gólt lőtt. Az albánok és a máltaiak elleni siker csak azok szemében volt óriási dolog, akik ezt akarták láttatni, míg a dánok elleni meccsnek nem volt tétje - tette hozzá.

A Népszabadság főmunkatársa szerint a magyar válogatottnak nem volt reális esélye a továbbjutásra, és csak a kiváló menetrendnek köszönhetően lehetett azzal ámítani a közönséget, hogy van remény.

Bár az utánpótlás-válogatott remek eredményeket ért el, Hegyi Iván azt mondta, a felnőtt válogatott gólokkal megverné az U21-est. Ki kell ábrándítani azokat, akik szerint a fiatalok bevetésével minden más lesz - tette hozzá.

A szakíró szerint Huszti Szabolcs és Juhász Roland nyújtott sok meccsen kiegyensúlyozottan jó teljesítményt, de ősszel ők is visszaestek. Néhányan súlyos csalódást keltettek, míg pár játékos beválogatását nem lehetett megérteni - emelte ki.

Hegyi Iván jelképesnek és meghökkentőnek nevezte Dzsudzsák Balázsnak a svédek elleni meccs után adott emlékezetes nyilatkozatát. Szerinte ugyanis fel lett izzítva a hangulat, kampány zajlott a továbbjutás illúziója jegyében, hősökké váltak a játékosok, és beleélték magukat a vb-szereplésbe, ám ez a nyilatkozat annak a következménye, hogy a szélső nem tudta elviselni azt a helyzetet, hogy a világbajnoki illúzió semmivé foszlott egy pillanat alatt.

Hanganyag: Farkas Dávid