eur:
390.09
usd:
363.98
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Szalay: akár már jövőre Budapestről rajtolhat a Dakar

A Szalay Dakar Team vezetője szerint elképzelhető, hogy - ha megrendezik - jövőre Budapestről rajtol a Dakar rali. Szalay Balázs az idei verseny lemondását elkerülhetetlennek nevezte.

Sajtótájékoztatóján Szalay Balázs úgy fogalmazott: elkerülhetetlen volt az idei verseny törlése, tekintettel a francia turisták mauritániai megölésére, valamint az al-Kaidához köthető terroristák fenyegetésére, amely a marokkói szakaszt is veszélyeztette.

A csapatvezető hozzátette: a verseny és a csapatok biztosítása nem vonatkozott a terroristák által esetlegesen okozott károkra.

Szalay Balázs szólt arról is, hogy a szervezők kárpótlásként idén plusz egy sivatagi és egy európai tereprali-versenyt rendeznek. Az anyagi kárpótlási igényeket a következő hetekben összesítik.

Útvonaltervek

A sportember elképzelhetőnek nevezte, hogy ha megrendezik, akkor Budapestről rajtoljon a jövő évi Dakar. Lisszabonnak ugyan érvényes szerződése van 2009-re, de ha más lehetőséget kell keresni, szóba jöhet a magyar főváros. Az március közepéig dől el, hogy 2010-ben Budapestről rajtol-e a verseny.

Saját csapatáról Szalay Balázs azt mondta: nehéz helyzetbe kerültek, noha a versenyre minden eddiginél jobb feltételekkel készülhettek. A szurkolók és a szponzorok kárpótlása gyanánt idén több versenyen indulnak.

A Mauritániát kikerülő esetleges Dakar útvonalakkal összefüggésben a csapatvezető Tunéziát, Líbiát és Egyiptomot említette.

Szalay Balázs az InfoRádió Gólvonal című műsorának vendége volt szombaton délután 4 és 5 óra között. Az interjú szerkesztett változatát vasárnap délután megtalálhatják a www.inforadio.hu portálon, a műsort pedig vasárnap 13 és 14 óra között megismétli az InfoRádió.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×