Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szalay: akár már jövőre Budapestről rajtolhat a Dakar

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Szalay Dakar Team vezetője szerint elképzelhető, hogy - ha megrendezik - jövőre Budapestről rajtol a Dakar rali. Szalay Balázs az idei verseny lemondását elkerülhetetlennek nevezte.

Sajtótájékoztatóján Szalay Balázs úgy fogalmazott: elkerülhetetlen volt az idei verseny törlése, tekintettel a francia turisták mauritániai megölésére, valamint az al-Kaidához köthető terroristák fenyegetésére, amely a marokkói szakaszt is veszélyeztette.

A csapatvezető hozzátette: a verseny és a csapatok biztosítása nem vonatkozott a terroristák által esetlegesen okozott károkra.

Szalay Balázs szólt arról is, hogy a szervezők kárpótlásként idén plusz egy sivatagi és egy európai tereprali-versenyt rendeznek. Az anyagi kárpótlási igényeket a következő hetekben összesítik.

Útvonaltervek

A sportember elképzelhetőnek nevezte, hogy ha megrendezik, akkor Budapestről rajtoljon a jövő évi Dakar. Lisszabonnak ugyan érvényes szerződése van 2009-re, de ha más lehetőséget kell keresni, szóba jöhet a magyar főváros. Az március közepéig dől el, hogy 2010-ben Budapestről rajtol-e a verseny.

Saját csapatáról Szalay Balázs azt mondta: nehéz helyzetbe kerültek, noha a versenyre minden eddiginél jobb feltételekkel készülhettek. A szurkolók és a szponzorok kárpótlása gyanánt idén több versenyen indulnak.

A Mauritániát kikerülő esetleges Dakar útvonalakkal összefüggésben a csapatvezető Tunéziát, Líbiát és Egyiptomot említette.

Szalay Balázs az InfoRádió Gólvonal című műsorának vendége volt szombaton délután 4 és 5 óra között. Az interjú szerkesztett változatát vasárnap délután megtalálhatják a www.inforadio.hu portálon, a műsort pedig vasárnap 13 és 14 óra között megismétli az InfoRádió.