eur:
388.83
usd:
361.84
bux:
68815.74
2024. május 8. szerda Mihály

Fradi-elnök: Van terv egy újabb kudarc esetére is

Megfelelő megoldási lehetőségei vannak az egyesületnek arra az esetre is, ha ezúttal sem sikerül magánkézbe adni az Üllői úti ingatlaneggyüttest - jelentette ki Rieb György, a Ferencvárosi Torna Club elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

A megadott határidőre két pályázó, egy lengyel és egy brit cég fizette be a 400 millió forintos ajánlattételi biztosítékot a Ferencváros által használt terület értékesítésére kiírt tenderben.

A klub számára legkedvezőbb verzióról az FTC elnöke azt mondta: bízik benne, hogy a bánatpénzt befizető két cég érvényes pályázatot ad be - a határidő december 17. -, ebben az esetben a Központi Vagyoni Igazgatóság (KVI) még idén kihirdetheti a győztest.

Így a bankgarancia és az egyéb részletek biztosítása után már februárban be lehetne fejezni a Ferencváros anyagi konszolidációját - tette hozzá Rieb György.

A klubvezető szerint elképzelhető azonban, hogy ezúttal sem sikerül privatizálni az általuk használt hat plusz két hektáros területet.

Erre a klub elnöksége felkészült, van négy-öt olyan jelentkező, aki megvásárolná a Ferencváros Zrt.-t, nagyságrendileg olyan összegért, amely elég lenne a Zrt. konszolidálására, és az FTC tartozása is jelentősen csökkenne - vázolta az alternatív elképzelést Rieb György.

Az FTC elnöke úgy fogalmazott: az elmúlt hét év vesszőfutás volt a klub számára, amely adósságspirálba került; a körülbelül 1,8 milliárd forintos tartozás 90-95 százaléka a futballból ered.

Hanganyag: Szûcs Péter

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×