eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kovács Ági ügye: az antidoppingosok nem hagyják annyiban

Bár a Magyar és a Nemzetközi Úszó Szövetség is felmentette Kovács Ágnest a doppingvád alól, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség adott esetben továbbra is léphet az olimpiai bajnok úszó ügyében - mondta az InfoRádiónak Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője.

Kovács Ágnes október 30-án versenyen kívüli, előre be nem jelentett doppingellenőrzés során 25 milliliter mennyiségű mintát szolgáltatott, az előírt 75 milliliteres minimummennyiség helyett.

Az általa szolgáltatott mennyiség doppingellenőrzés céljából nem volt elfogadható.

A doppingvádak alól először a Magyar Úszó Szövetség mentette fel, majd ezt a döntést a Nemzetközi Úszó Szövetség is elfogadta.

Ha a döntésben megjegyzésekkel illetik a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) magyar csoportját és elmarasztalják munkájukat, arra a Magyar Antidopping Csoport (MACS) mindenképpen reagálni fog - mondta Tiszeker Ágnes.

Hozzátette: értelmezni kell, hogy a mindenkire nézve kötelező nemzetközi szabályok miként is értendők.

Kovács Ágnes felmentése nem a MACS kompetenciája, ilyen esetben az ügy lezártnak tekinthető. "De ha a döntést eljárásbeli hibákkal magyarázzák, akkor azt nem hagyjuk annyiban" - hangsúlyozta az antidopping csoport vezetője.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×