eur:
393.02
usd:
366.99
bux:
66821.6
2024. április 26. péntek Ervin

A Juventus nem tart a FIFA-tól, vállalja a kockázatot

A másodosztályba visszasorolt Juventus benyújtotta keresetét a polgári bírósághoz, annak ellenére, hogy az olasz szövetség bejelentette: ha a torinói klub a bíróságon folytatja az ügyet, akkor újabb büntetésre számíthat.

A bundabotrányban leginkább érintett Juventus vezetői azért fordultak a római bírósághoz, mert a szövetség és a nemzeti olimpiai bizottság sem enyhítette a klub büntetését.

A csapatnak a másodfokú jogerős határozat szerint 17 pontos hátránnyal kell kezdenie a másodosztály következő idényét, ráadásul a klubot megfosztották a legutóbbi két idényben szerzett bajnoki címétől.

Az olasz szövetség jelezte az együttes vezetőinek, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) az alapszabályra hivatkozva ellenzi az ügy polgári bíróság elé vitelét, ezért a szakági szövetség a Juventus büntetéseinek súlyosbításától sem riad vissza.

"Vállaljuk a kockázatot. Egy dolgot tartunk a szemünk előtt, méghozzá a részvényeseink érdekeit" - kommentálta a fenyegetést és a kereset benyújtását a Juventus szóvivője.

Szerdán a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség irányítói azt mondták: ha a torinóiak a bíróságtól kérnek jogorvoslatot, akkor az olasz válogatottak és a klubok egyetlen nemzetközi tornán, illetve sorozaton sem vehetnének részt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×