Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Száműznék a Fenomént

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ronaldo játéka valamelyest javult, ám továbbra is az a kérdés, meddig lesz még kezdőember Carlos Alberto Parreira csapatában a Real Madrid sztárja - tették fel a kérdést a brazil lapok, miután a vb-címvédő 2-0-ra nyert Ausztrália ellen, és ezzel biztosította helyét a legjobb 16 között.

"Hasta quando?" - azaz meddig még, idézte a népszerű argentin tangót a Lance című napilap, majd így folytatta: "A játékosok, a szakvezető és a szurkolók adtak még egy lehetőséget a fenoménnak. Az ausztrálok ellen egy kissé jobban futballozott, de csak egy picikét. Parreira mester pedig újfent kezdőembernek jelölte a japánok elleni meccsre.

A kérdés tehát az: meddig még?" A lap szerint az már nem kérdéses kinek kell mennie, ugyanakkor az is biztos, hogy Robinhónak helye van a kezdő tizenegyben.

A Globo úgy véli, Ronaldo csak azért maradhatott, mert Parreira végtelenül "önfejű és makacs", és a csapat csak akkor kezd igazi brazil futballt játszani, amikor Ronaldo lemegy és bejön Robinho.

"A fenomén kétségtelenül javult valamicskét a horvátok elleni meccs óta, amikor teljes apátiában lézengett a gyepen. Többet mozgott, kapura is lőtt és ő adta a gólpasszt Adrianónak" - írta a Jornal do Brasil.

A Folha de Sao Paulo szerint a válogatottnak negyedszázada nem volt ilyen gyenge a támadójátéka. Kevés a kapura lövés, viszont Didát rendszeresen foglalkoztatják az ellenfelek.

"Ami pedig Ronaldót illeti, úgy hagyta el a pályát, hogy meg volt győződve: sokkal jobban játszott, mint az előző meccsen. Ám tény: eddig még sohasem fordult elő, hogy két egymást követő vb-meccsen egyetlen gólt sem tudott szerezni."