eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Karácsonyi filmek dömpingje – heti mozibemutatók

Karácsonyi filmek dömpingje – heti mozibemutatók

Több családi film, köztük a britek bájos mackójáról szóló újabb Paddington epizód érkezik a héten a mozikba.

Már november közepén elindult a karácsonyi filmek dömpingje a mozikban, a héten egy norvég alkotást mutatnak be Mikulást karácsonyra címmel. A történet szerint a főszereplő családapa gyermekei örömére minden évben Mikulás-jelmezt ölt, ám ezúttal találkozik az igazi Télapóval is, és megbeszélik, helyet cserélnek, hogy bebizonyítsák a kételkedő családtagoknak, hogy a Mikulás igenis létezik.

A héten érkezik a magyar mozikba a Michael Bond teremtette marmalade-rajongó mackó, Paddington újabb kalandjaival. Ebbe az epizódba az ördögi Nicole Kidman helyett egy sokkal szerethetőbb bajkeverő karaktert találtak, a kiöregedett, mellőzött színészt játszó Hugh Grantet, akinek a pénzszerző stiklije miatt Paddington kerül börtönbe. A kritikák szerint, aki szerette az első részt, az most sem fog csalódni.

Már a Harmadnaposok című ausztrál mozi első része sem titkolta, hogy a Másnaposok sikerét meglovagolva készített egy nagyon hasonló legénybúcsús vígjátékot. A kritikák szerint az első rész is csak félresikerült kamaszos poénokból állt, és most itt a folytatás. A történet szerint a barátoknak haza kell szállítaniuk a balesetben elhunyt vőlegény holttestét az ausztráliai legénybúcsú helyszínéről, ám a gépük kényszerleszállást hajt végre a sivatagban. A film egyelőre az IMDB-n is igen rosszul áll, az értékelése még az 5 pontot sem éri el.

Az olasz filmfesztiválon néhány hete már láthatták Nanni Moretti filmjét, az Anyám moziját. A történet egy új alkotásán dolgozó rendezőnőről mesél, miközben egy olykor elviselhetetlen, excetrikus amerikai színészt igyekszik a forgatásokon kordában tartani, meg kell küzdenie beteg édesanyja elvesztésével is.

A héten mutatják be a Kutyák című bolgár-francia-román thrillert, amely egy Isten háta mögötti Keresztapa-történet, ahol a főszereplőnek a nagyapjáról örökölt föld megszerzéséhez meg kell küzdenie a vidéki bűnbandával, amelyet – mint kiderült – korábban a nagyapja vezetett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×