Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bródy János új lemezre készül

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Újramaszterelt változatban hamarosan újra megjelenik Bródy János legutóbbi három szólóalbuma, de a 65. születésnapját kedden ünneplő dalszerző, szövegíró, előadóművész őszre friss CD-vel is jelentkezik.

Az utca másik oldalán című lemez eredetileg 1994-ben, a Volt egyszer egy Bródy János egy évvel később, a Kockázatok és mellékhatások 2001-ben jelent meg az EMI kiadónál, amely az újrakiadásokat is gondozza.

Mint a zenész elmondta, ez a három anyag tartalmazza a legtöbb ismert dalát, a Volt egyszer... például koncertfelvétel. Hozzátette, hogy első három lemeze - Hungarian Blues (1980), Ne szólj szám (1985) és Hang nélkül (1989) - jogai egy másik kiadónál vannak, így ezek újramegjelenése nem tőle függ.

Az Illés zenekar és a Fonográf egykori tagja - leszámítva a tavalyi könyvfesztiválra megjelent szövegkönyvéhez mellékelt ötszámos CD-től - 2001 óta nem jelentkezett önálló koronggal.

"Az újrakiadások persze valahol kapcsolódnak 65. születésnapomhoz, de ismételt megjelentetésüket az is indokolja, hogy már régóta nem kaphatóak a boltokban. Mostanában úgy tűnik, hogy az évek múlásával talán jelentősebbé vált az, amit az én esetemben már életműnek is lehet nevezni. A kiadó javaslatára technikai felújítást végeztünk a hangzáson, meg új borítók készültek, és a füzetekben benne lesznek a dalszövegek" - fejtette ki Bródy János, aki Szörényi Leventével együtt néhány hete vehette át a Fonogram-életműdíjat.

Jelenleg az ősszel megjelenő új anyag felvételei folynak. A zenész annyit árult el róla, hogy az új dalok mellett szerepel rajta néhány régebbi szerzemény újraértelmezett változata, és lesz olyan is, amely már szerepelt Koncz Zsuzsa tavalyi, 37. albumán. A felvételek ifj. Födő Sándor stúdiójában készülnek, a zenész-hangszerelő korábban többek között Halász Judit lemezein is dolgozott.