Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kolonics emlékkiállítás nyílik

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kolonics, a sportlegenda címmel emlékkiállítás látható csütörtöktől október 11-ig a Csepel Plazában, a tavaly júliusban edzés közben tragikus körülmények között elhunyt kétszeres olimpiai bajnok kenus tiszteletére.

A mai hivatalos megnyitón Angyal Zoltán, a tárlatot megvalósító Kolonics György Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta: kettős céllal hozták létre a kiállítást.

"Egyrészt szeretnénk ápolni, őrizni és védeni Kolonics Gyuri emlékét, másfelől reméljük, hogy a kiállítást megtekintő fiatalok a kajak-kenun keresztül késztetést fognak érezni a sport és az egészséges életmód iránt."

Az ex-szövetségi kapitány megköszönte, hogy sok cég állt támogatóként a kiállítás mellé. "Mindez azt bizonyítja, hogy Gyuri személye még mindig sokakat megérint."

Tóth Mihály, Csepel polgármestere Kolonics emberi értékeit, szerénységét, becsületességét hangsúlyozta, kiemelve, hogy a 15-szörös világbajnok kenus végig hű maradt klubjához, a Csepel SC-hez, s méltán lett a fiatalok példaképe.

Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke arról beszélt, hogy a tárlat Kolonics György személyén keresztül tulajdonképpen az egész magyar sportnak is emléket állít.

A kiállítás korabeli újságcikkek, fotók és tévéfelvételek segítségével nemcsak Kolonics sikerekben gazdag pályafutását, hanem a kenuzás általános történetét is felidézi.
Megtekinthetők itt a kiváló kenus érmei és számos egyéb relikviái, egy emlékfalon pedig a magyar sport és kajak-kenu jeles egyéniségei emlékeznek a legsikeresebb magyar kenusra.

Az október 11-én záruló tárlat hétfőtől szombatig 10-től 20 óráig, vasárnap 10-től 19 óráig tart nyitva a Csepel Plaza 1. emeletén.