eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kolonics emlékkiállítás nyílik

Kolonics, a sportlegenda címmel emlékkiállítás látható csütörtöktől október 11-ig a Csepel Plazában, a tavaly júliusban edzés közben tragikus körülmények között elhunyt kétszeres olimpiai bajnok kenus tiszteletére.

A mai hivatalos megnyitón Angyal Zoltán, a tárlatot megvalósító Kolonics György Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta: kettős céllal hozták létre a kiállítást.

"Egyrészt szeretnénk ápolni, őrizni és védeni Kolonics Gyuri emlékét, másfelől reméljük, hogy a kiállítást megtekintő fiatalok a kajak-kenun keresztül késztetést fognak érezni a sport és az egészséges életmód iránt."

Az ex-szövetségi kapitány megköszönte, hogy sok cég állt támogatóként a kiállítás mellé. "Mindez azt bizonyítja, hogy Gyuri személye még mindig sokakat megérint."

Tóth Mihály, Csepel polgármestere Kolonics emberi értékeit, szerénységét, becsületességét hangsúlyozta, kiemelve, hogy a 15-szörös világbajnok kenus végig hű maradt klubjához, a Csepel SC-hez, s méltán lett a fiatalok példaképe.

Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke arról beszélt, hogy a tárlat Kolonics György személyén keresztül tulajdonképpen az egész magyar sportnak is emléket állít.

A kiállítás korabeli újságcikkek, fotók és tévéfelvételek segítségével nemcsak Kolonics sikerekben gazdag pályafutását, hanem a kenuzás általános történetét is felidézi.
Megtekinthetők itt a kiváló kenus érmei és számos egyéb relikviái, egy emlékfalon pedig a magyar sport és kajak-kenu jeles egyéniségei emlékeznek a legsikeresebb magyar kenusra.

Az október 11-én záruló tárlat hétfőtől szombatig 10-től 20 óráig, vasárnap 10-től 19 óráig tart nyitva a Csepel Plaza 1. emeletén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×