eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Alföldi kisebb társulattal akar dolgozni

Kisebb társulattal működő, hagyományokra épülő kortárs színházat szeretne létrehozni Alföldi Róbert, aki júliustól veszi át a Nemzeti Színház igazgatását. A leendő főigazgató az InfoRádióban elmondta: január elsején hozzákezd a munkához.

A Nemzeti Színház új vezetőjének - a pozícióra kiírt pályázat értelmében - a jövő év első felében együtt kell működnie az intézmény leköszönő főigazgatójával, Jordán Tamással, és ez idő alatt önállóan kell előkészítnie a 2008/2009-es évadot.

A jelenleg a Bárka Színházat vezető színész-rendező arról is beszélt, hogy neves külföldi alkotókkal, határon túli magyar alkotókkal illetve több intézménnyel, köztük a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel, a Művészetek Palotájával és a Szépművészeti Múzeummal tervez szoros együttműködést.

Mint mondta: példamutató Nemzeti Színházat szeretne, ahol sokféle gondolkodású ember sokféle stílusban alkot, magas színvonalon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×