eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Zsámbéki Bázis Filmfesztivál negyedszer

Pénteken és szombaton rendezik meg a 4. Zsámbéki Bázis Filmfesztivált, amelynek kínálatában animációs filmek, rövid- és játékfilmek valamint dokumentumfilmek is szerepelnek.

Az a tapasztalat, hogy manapság nincs nagy tere az animációs és rövidfilmeknek, valamint a rövid dokumentumfilmeknek sem a televízióban, sem a mozikban, éppen ezért hívták életre a szervezők a Zsámbéki Bázis Filmfesztivált, ahol lehetőség van az ilyen alkotások bemutatására - mondta az InfoRádiónak a Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázis igazgatója.

Mátyás Irén hozzátette: a pénteken és szombaton zajló fesztiválon láthatók lesznek a Novus Művészeti Iskola animációs vizsgafilmjei, a Nagyváradi Egyetem reklámgrafika szakos hallgatóinak alkotásai, és egy válogatás a csíkszeredai Filmdok Filmfesztivál alkotásaiból.

Emellett bemutatják a berlini Deutsche Film- und Fernsehakademie hallgatóinak alkotásait, de Kálmánczhelyi Zoltán, Végh Zsolt és Stefanovits Angéla három filmjét is.

A fesztivál helyszínén három kiállítás is helyet kapott: a Bloc Arc Egyesületé, a Fényecset Fotóklubé, valamint a Zsámbéki Rakétabázis Alkotócsoporté.

Az érdeklődők különböző beszélgetéseken is részt vehetnek, szombat este pedig megnézhetik Fliegauf Benedek Dealer című filmjét a zsámbéki rakétabázis területén - mondta a Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázis igazgatója.

A fesztivál programja a Szilvásy Gipsy Folk Band koncertjével zárul - fűzte hozzá Mátyás Irén.

Hanganyag: Sárközi Lóránt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×