eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Hamarosan megszállják a tehenek az országot

Újabb tehénparádé lesz Budapesten és az ország több városában. Az országos turné július 30-án kezdődik, a köztéri kiállítás szeptember elején érkezik Budapestre.

Az akcióval a Bátortábor Alapítványt támogatják a szervezők - mondta el az InfoRádióban Csikós Gergely szervező.

Mint mondta, a tehenek készítésére pályázni lehetett, a legtehetségesebbek pedig bevonulnak egy budafoki műterembe, hogy ott hozzák létre saját alkotásukat.

Ehhez kapnak egy tehenet, amelyet tetszés szerint átformálhatnak - közölte a szervező. Az életnagyságú állatszoborból pedig egyet csütörtökön a budapesti Erzsébet térre visznek, ahol bárki részt vehet a kidekorálásában.

Az elkészült alkotások előbb a vidéki nagyvárosokat járják be, majd szeptember elején a fővárosba érkeznek, ahol a hónap közepén elárverezik őket.

A kiállítás egyik célja, hogy felhívja a figyelmet a közterek fontosságára, a befolyt támogatásokat pedig a Bátortábor Alapítvány kapja, amely krónikus beteg gyermekeket táboroztat.

Hanganyag: Sárközi Lóránt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×