eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Lenyűgözte a kritikusokat Marion Cotillard

A legnevesebb kritikusok is kiemelkedőnek tartják Marion Cotillard alakítását az Edith Piaf életéről francia-angol-cseh koprodukcióban készült filmben.

Olivier Dahan filmje Franciaország egyik leghíresebb ikonjának állít emléket, a főszereplő Marion Cotillard alakítása pedig óriási kritikai visszhangot kapott.

A Rolling Stones szakírója szerint Marion Cotillard-t izgalmas, lélekbe markoló játéka a legjobb színésznők élvonalába emeli.

A New York Times kritikusa azt írta alakításáról: "mint a ketrecbe zárt vadállat, amely a rácshoz csapdossa magát, Cotillard nyers portréja a legmegdöbbentőbb azonosulás más testével és lelkével, amellyel valaha a filmvásznon találkoztam".

"Marion képes megjeleníteni a törékenységet, az érzékiséget, a szomorúságot, a kacérságot és a végső, önmegsemmisítő szenvedést" - állítja a Washington Port ítésze.

A europeanfilms.net filmes portál Tetsuo Nagata operatőri munkáját emeli ki, hangsúlyozva a karakterek finom felfedését a közelképek használatával.

A honlap kritikusa szerint a film Piaf nevével, zenéjével és Cotillard embert próbáló alakításával jelentős tömegeket vonz az európai és Európán túli mozikba.

Franciaországban az első vetítési napon több mint 200 ezren látták a filmet, az idei berlini fesztiválon pedig Arany Medvére is jelölték.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×