eur:
390.49
usd:
364.17
bux:
68279.06
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Szűz Mária szeplőtelen szívének ajánlja fel Magyarországot Erdő Péter

Szűz Mária szeplőtelen szívének ajánlja fel Magyarországot Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-Budapesti érsek a portugáliai Fatimában tartott magyar nemzeti zarándoklat keretében. A katolikus világ egyik leglátogatottabb kegyhelyére mintegy ezer magyar érkezett Erdő Péter vezetésével.

1956 után a világban szétszóródott magyarság, lévén otthon nem állíthatott emléket a forradalom hőseinek, Fatimában emelt egy kálváriát. Ezt járta végig szerdán a mintegy ezer magyar zarándok, akik Erdő Péter bíboros és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia felhívására mentek Fatimába a nemzeti zarándoklat keretében - mondta az InfoRádiónak Szerdahelyi Csongor szóvivő.

A zarándoklat fénypontja csütörtökön lesz, amikor a kegyhely szívében, a bazilikában mutat be szentmisét Erdő Péter, és ott felajánlja Magyarországot Szűz Mária szeplőtelen szívének - hangsúlyozta a szóvivő.

Szerdahelyi Csongor megjegyezte, hogy bár II. János Pál pápa Fatimában felajánlotta az egész világot a Szentanyának, Magyarország lesz a második állam - Portugáliát követően - akit egyházi elöljárója Fatimában a Szűz kegyelmébe ajánl.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 29. 19:47
×
×
×
×