eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kitilthatók-e a mobilok és az okos eszközök az iskolákból?

Kitilthatók-e a mobilok és az okos eszközök az iskolákból?

A francia általános iskolákban a 6 és 15 év közötti diákok jövő szeptembertől nem használhatják az órákon és a szünetekben sem mobiltelefonjukat és az egyéb okos eszközöket sem, csak ha erre az oktatás részeként vagy vészhelyzetben szükség lenne. Miként vélekedik erről a gyermekpszichológus?

Egyrészről nem szerencsés, hogy a gyermekek figyelmét elvonja az eszköz, másrészről viszont

a digitális eszközök ma már természetes segítői a tanulásnak

– mondta az InfoRádiónak Gyarmathy Éva gyermekpszichológus. Ha a diákok tanórán az üzeneteket várják, a különböző történéseket követik, nem figyel kellőképpen a tanulásra. 

Mivel azonban ezek a készülékek segítik a tanulást, kérdés, hogy az iskola biztosít-e más eszközöket, melyek helyettesítik az így kieső információforrást – hangsúlyozta a szakértő. Szerinte a problémát a gyerekekkel történő megegyezéssel és kompromisszummal kéne megoldani, nem szigorú szabályozással, akár úgy, hogy saját eszközt nem használhatnak, de az iskolában rendelkezésre állnak olyan digitális készülékek, melyek segítik és kitágítják a tanulási lehetőségeket – tette hozzá.

Némely tantárgy esetén nincs szükség mobiltelefon használatára, de egyes területeken – például egyes természettudományos kísérleti helyzetekben – szükség van rá – mondja Gyarmathy Éva, aki szerint

már nem kellene tantárgyi keretek között gondolkodni.

Ebben az esetben fontos szerepe lenne a mobileszközöknek a kapcsolattartásban, különböző helyszínekről történő együttműködésben, külső szakértők, információforrások elérésében, vagy akár robotok, illetve műszaki kísérletek távvezérlésében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×