eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
„Nincs teljes védelem a terrorizmus ellen”

„Nincs teljes védelem a terrorizmus ellen”

A cél a félelem - mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában a manchesteri merényletről. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára szerint nincs teljes védelem a terrorizmus ellen.

A terrorizmus ellen teljes védelem nincs. A védekezés egyre hatékonyabb, de nagyon különbözik, hogy melyik földrészről, országról vagy városról beszélünk – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára szerint

nem lehetséges gyökerestől kiirtani a terrorizmust.

Hiába mondta Donald Trump amerikai elnök, hogy ez a célja, ez még messze van – tette hozzá.

„A merényletek elkövetői az okozott kár mellett az azt övező félelemmel létrehoznak egy olyan környezetet, amelyben az emberek megijednek attól a szótól, hogy terrorizmus. A terrorszervezetek alapvető célja, hogy elrettentsék a világot, félelmet okozzanak, pusztítást, káoszt hozzanak létre. Minden nagyobb eseménynél ezt tapasztaljuk” - fejtette ki.

Kis-Benedek József szerint a hétfő esti, manchesteri merénylet miatt is félelemérzet alakul ki, ami egész Nagy-Britanniára és Európára is átgyűrűzik. Vagyis a terroristák a céljukat elérték – vélekedett.

A Manchester Arenában történt pokolgépes támadásban 22-en életüket vesztették, 59-en megsérültek. A halálos áldozatok és a sérültek között is sok a gyermek és a tizenéves fiatal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×