eur:
392.83
usd:
366.85
bux:
66949.07
2024. április 26. péntek Ervin

Megkezdődött az uniós csúcs Brüsszelben

Megkezdődött az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek kétnapos találkozója Brüsszelben; a tárgyalások fő témája a közösség következő 10 évre vonatkozó, átfogó gazdasági stratégiájának alapvető célkitűzései.

A csúcstalálkozón egyeztetéseket folytatnak a pénzügyi nehézségekkel küzdő Görögország helyzetéről is. Diplomáciai források azt közölték, hogy a találkozó előtt megállapodott a támogatás elveiben Angela Merkel német kancellár és Nicolas Sarkozy francia államfő. A kompromisszum részletei nem ismertek, de értesülések alapján a támogatási mechanizmusban szerepet kap a Nemzetközi Valutaalap is.

Korábban az euróövezeten kívüli uniós tagállamok megsegítésére létrehozott pénzalap kiterjesztését vetette fel több kormányfő a pénzügyi nehézségekkel küzdő Görögország támogatására. Az uniós csúcstalálkozón Magyarországot Bajnai Gordon miniszterelnök képviseli, aki az ülés előtt a 10 éves uniós gazdasági stratégiáról azt mondta: olyan közös célokat kell meghatározni, amelyek összhangban vannak az egyes tagországok teljesítőképességével.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×