Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rekord számú illegális bevándorlót toloncoltak ki Amerikából

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Rekord számú, 280 ezer illegális bevándorlót toloncoltak ki tavaly az Egyesült Államokból - közölte a belbiztonsági minisztérium adataira hivatkozva a Washington Times. A napilap azt írja: ez a szám 2006-ban mintegy 100 ezerrel kevesebb, összesen 186 ezer volt. A terrorellenes intézkedések összehangolásáért felelős belbiztonsági tárca megerősítette: folytatja a szigorú politikát az illegális bevándorlókkal szemben.

Rekord számú, 280 ezer illegális bevándorlót toloncoltak ki tavaly az Egyesült Államokból - közölte a belbiztonsági minisztérium adataira hivatkozva a Washington Times.

A terrorellenes intézkedéseket összefogó belbiztonsági tárca 2006-ban csak 186 ezer törvényellenesen Amerikában tartózkodó külföldit utasított ki az országból.

A minisztérium megerősítette: folytatja azt a szigorú politikát, amelynek alapján az illegális bevándorlókat letartóztatják és eljárást indítanak ellenük.

A kitoloncoltak száma annak az új politikának a következtében növekedett meg, hogy a belbiztonsági minisztérium már nemcsak a törvénnyel összeütközésbe kerülő illegális bevándorlókat toloncolja ki, hanem mindenkit, aki törvényellenesen lépett az Egyesült Államok területére.

A tárca elsősorban a Mexikóval határos Arizona és Texas államokban indított akciót az illegális határátlépők feltartóztatására. A hatóságok szakítottak azzal a korábbi gyakorlattal, hogy a határsértőket elfogják, majd szabadon engedik. Azokat, akiket illegális határátlépésen kapnak, elítélhetik, és 180 napra börtönbe zárhatják.

Korábban az Amerikába illegális úton bevándorló, büntetlen előéletű mexikóiakat azonnal, eljárás nélkül küldték vissza hazájukba.