Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rács mögött a Keresztapa

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Húsz év bujkálás után Olaszországban letartóztatták a szicíliai maffia fejét. Salvatore Lo Piccolo azután lett a "főnökök főnöke", hogy tavaly az olasz rendőrség 40 év menekülést követően letartóztatta Bernardo Provenzanót.

Alig egy évig volt a szicíliai maffia legfőbb vezetője Salvatore Lo Piccolo, akit a Palermo mellett Giardinellóban egy vidéki házban tartott összejövetel alatt vették őrizetbe.

A férfi húsz éve bujkált a hatóságok elől és a hatóságok szerint ő követte a legfőbb vezetői poszton a tavaly elfogott Bernardo Provenzanót.

A rendőrség Salvatore Lo Piccolo mellett annak fiát és két további gyanúsítottat is letartóztatott.

Idén augusztusban az olasz rendőrség egyébként 14 vezető maffiózót már őrizetbe vett Szicíliában. Az akcióban vállalkozókat és önkormányzati tisztségviselőket is letartóztattak, akiket a többi között védelmi pénzek szedésével, pénzmosással, valamint építési engedélyek törvénytelen kiadásával gyanúsítanak.

A rendőri akció a Palermo egyik külvárosát, Boccadifalco-Passo di Riganót ellenőrző klán vezetése ellen irányult. A szicíliai maffia, a Cosa Nostra boccadifalcói bűnszövetkezete (a "Torretta-klán") rejtegette az olasz rendőrök gyanúja szerint Salvatore Lo Piccolót és Sandro nevű fiát, illetve más bűntársait.

A lehallgatott telefonbeszélgetések tanúsága szerint Salvatore Lo Piccolo az utóbbi időszakban háromszor is az utolsó pillanatban kerülte el a letartóztatást a Torretta-klánnak köszönhetően.

Tavaly júniusban Szicíliában 52 embert tartóztattak le bűnszövetkezet létrehozásának gyanúja miatt. A szervezett bűnözés elleni harc olasz főügyésze elmondta: 13 maffiacsalád vezetőjét vették őrizetbe.