eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Több száz métert zuhant egy magyar férfi a Tátrában

Komolyan megsérült egy magyar turista a szlovákiai Tátrában. A sérültet a poprádi kórházban ápolják.

A tátrai hegyi mentőszolgálat jelentése szerint a 34 éves budapesti Zsolt I. vasárnap délután, egy hegyi túra során megcsúszott a hómezőn és több száz métert zuhant a mélybe. Súlyos fejsérüléseket szenvedett, eltört az álkapcsa és mindkét karja is.

A mentőakció a késő esti órákig tartott. A sebesültet helikopteren szállították a poprádi kórházba. Állapota az orvosok szerint kielégítő.

A hétvégén sűrűn riasztották a hegyi mentőket a Magas Tátrában. Szombaton két idősebb férfi vesztette életét túrázás közben. Mindketten rosszul lettek, és még a kórházba szállítás előtt meghaltak.

Az orvosok szerint a tragédiát minden valószínűség szerint a szokatlanul meleg és főleg fülledt idő váltotta ki, amely alaposan megviseli a szervezetet.

Vasárnap egy négytagú cseh család szenvedett balesetet. Túrázás közben kőlavina zúdult rájuk, a hatalmas kövek és sziklák komoly sérüléséket okoztak, a legrosszabbul az apa, egy 68 éves férfi járt, akit eszméletlen állapotban szállítottak a poprádi kórházba, ahol azonnal fejműtétet végeztek el rajta, ám állapota továbbra is válságos.

A szakemberek fokozott óvatosságra intik a szlovák Óriás-hegységbe utazókat. Különösen akkor, amikor változékony az időjárás, és viharok is előfordulhatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×