eur:
390.62
usd:
364.34
bux:
68293.32
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Fehérnemű-modellek segítségével kötött üzletet a brit hadiipar

A Sunday Times című hetilap riporterei felderítették, hogy a legnagyobb brit hadiipari cég, a BAE, két gyönyörű fiatal színésznőt szerződtetett, egy szőkét és egy barnát, abból a célból, hogy a Londonban megrendelésekről tárgyaló szaud-arábiai herceg és kísérete, szépségüktől elolvadva biztosan megkösse a szerződést 150 Hawk és Tornádó típusú, sugárhajtású harcigép megvásárlására, 40 milliárd fontsterling értékben.

A BAE fizette a lányok lakbérét, a községi adójukat és állta a hitelkártya vásárlásaik költségét, még nyelviskolába is beíratta Anouska Bolton-Leet és Karajan Mallindert.

Anouska pályája korábbi szakaszában fehérnemű-modell volt, de újabban tévé-színésznő. A talán még nála is csinosabb Karajan Mallender kisasszonnyal rendszeresen ellátogattak a tárgyalások idején a londoni Carlton Tower szálló tizennyolcadik emeletén a tárgyalóküldöttség vidám partijaira és győzködték a szaudi uralkodóval rokonságban álló Turki bin Nasszer herceget, hogy vásároljon minél több Tornádót.

Persze a mulatságok költségét is a BAE állta, és a cég fizette a naponta 12 ezer fontba kerülő, tetőteraszos lakosztályt a Carltonban.

Nem mintha Turki herceg a saját zsebéből nem tudta volna állni a cehhet, hiszen kétszáz autója van, hatalmas jachtja és saját Boeing 707-es magán repülőgépe. De fontos volt a megkötendő üzlet szempontjából, hogy jól érezze magát Londonban. Ezért kellett bevetni a két hölgyet is.

A brit rendőrség korrupcióellenes osztálya nem szereti az ilyen ügyleteket, és vizsgálatot indított az ügyben. Ezt azonban az igazságügyminiszter utasítására leállították.

A miniszter a parlamentben indokolta meg, miért szakíttatta félbe a vizsgálódást. Mint mondotta, az ügy részleteinek feltárása ellenkezik a nemzeti érdekekkel. Nem is csoda, hiszen a megkötendő üzlet értéke 40 milliárd angol font...

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×